laupäev, 3. jaanuar 2009

Muusika saatel uude aastasse

Hästi rahulikult ja mõnusalt läks seekord vana ja tuli uus. Õigem oleks vist öelda, et hästi klassikaliselt. Kõigepealt poistekoori jõululaulud, siis Verdi, millest juba kirjutasin.

Aasta viimaseks teatrimajja minekuks tuli aga hoopiski pidulik kleit selga ajada - no päris nii suurt ärevust muidugi polnud kui Tatjanal enne oma esimest balli, aga Vanemuise aastalõpuball 30. detsembri õhtul oli kõike väärt küll. Tänavune pidu kukkus Vanemuisel mu meelest väga hästi välja - õhtujuhtidena üles astunud Maria Soomets ja Robert Annus olid otse lastesaatest tulnuna armsalt kohmetud. Väga nutikalt seoti ball "samaaegse lastesaate salvestusega" ja veelgi parem osa oli tuntumate Maria ja Roberti rollide näitamine video vahendusel.

Draamatrupi revüüprogrammist ning ooperi- ja balletigalast meeldis enim balletigala. Ja Anne Veski läheb endiselt igas vanuses eestlastele hästi peale. (Teemaväliselt, aga) viimastel päevadel autoraadios mänginud Raadio Elmarist kostuv uuem Eesti muusika valdavalt masendab. Või mis uuem muusika?! Kas see on nüüd uus trend, aga jõulude ajal oli peaaegu iga neljas laul mõni üllitis perekond Sõnajalgadelt. Appi! Nii et ...

Ballilgi vaatasin jälle lühikest katkendit "Rujast". Vanemuise teatrisaalis suurelt ekraanilt. Varemalt juba kirjutasin, et mida enam seda etendust vaatan, ikka avastan midagi uut. Nii jälle!

Mitmendat päeva kummitab Paavo Nõgene lause: "Tartu on selgete mõtete linn. Tartu ei küsi, kas toetada või mitte, Tartu toetab!" :)

2009. aasta esimene päev lõppes konjakiga - Hennessy uusaastakontserdiga, mille sisuks oli tänavu Händeli muusika. Ei taha pikalt kirjutada, sest seda pidanuks ise nägema, kuulma, kogema. Väga-väga ...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar