neljapäev, 2. august 2012

Tasuta lastelavastus "Naksitrallid"

Nukuteater sõidab pärast pikka vaheaega ringi jälle punase Muhvi autoga. Muhvi auto on sel suvel koos Eno Raua lasteraamatu tegelastega sõna otseses mõttes Eesti-turneel. Marion Unduski dramatiseeringu põhjal ja koostöös Eesti Ettevõtlike Noorte Kojaga ning Keskkonnainvesteeringute Keskuse toetusel on Sandra Lange ja Katariina Tamm lavastanud "Naksitrallid", mida saab vaadata paljudes kohtades üle Eesti TASUTA.

Esietendus oli 22. juulil Viimsi vabaõhumuuseumis ja nüüd kimab Muhv täistuuridel mööda Eestimaad ringi. Mängupaikade loend on küll internetis leitav. Isegi mitmes kohas. Aga millal etendused toimuvad, seda saab teada enamasti ainult välireklaami kaudu, kui just vald vm omavalitsus oma kodulehel reklaami ei tee. Kas põhjus on tõesti selles, et kardetakse väikestesse kohtadesse suurt hulka mujalt tulijaid?

Umbes 45 minuti pikkune etendus sobib ka päris pisikestele vaatajatele, kui just helivõimendus ei kohuta. Lavastus räägib sõprusest ja looduse hoidmisest. Sõpruse teema jääb pisut varju, aga see võis ka ainult tunduda, sest täiskasvanuna ma ammuilma tean seda, kuidas Muhv, Kingpool ja Sammalhabe olid kunagi väga üksikud ja kuidas nad siis otsustasid koos rändama hakata. See kõik mängitakse autoparandajat oodates lastele ette. Keskkonna hoidmise teema on aga algusest lõpuni läbiv, sest auto läheb katki suure prügihunniku juures ja Sammalhabeme eestvedamisel ei minda enne mere äärde, kui prügi on autosse tõstetud ja ära koristatud. Seejuures muutuvad prügihunnikus olevad asjad nagu Nukuteatris ikka kohe nukkudeks-kõrvaltegelasteks.

1 kommentaar:

  1. From the time of the Vedas, people have been relying on the principles of Vastu Shastra for many purposes, including the design and construction of homes, offices and even factories and Vastu for office, Vastu for Industries. This ancient Hindu science is as relevant today as it was thousands of years ago and if practiced correctly, can have a positive impact on your business and Vastu for Factory, Vastu for Home.

    VastaKustuta