teisipäev, 11. august 2009

Kolm põrsakest ja hea hunt Tallinna Botaanikaaias

Liis Lass oskavat botaanikaaeda juhtida; aeg oleks juba suurteks sigadeks saada jne ... Need olid kaks parimat "kildu", mis mulle Emajõe Suveteatri tänaõhtusest "3 põrsakese ja hea hundi" etendusest Tallinna Botaanikaaias meelde jäid.

Muidu mängitakse seda lavastust ikka Tartus, aga mingil põhjusel otsustati kaks etendust (täna ja homme) ka Tallinnas anda. Sestap oli tänane etendus küll veidi kontrolletendusemaiguline, aga üldmuljet see kindlasti ei rikkunud. Lapsed on sel suvel nüüd vähemalt korra teatrisse viidud ja mis kõige toredam - lavastuses on sõnumit tõepoolest kogu perele. Teksti autor on ju Mati Unt! Saab mõelda soovi korral sügavamalt ja soovi korral vähem sügavamalt. Või lihtsalt naerda. Lavastus on tehtud suviselt lihtsate vahendite ja võtetega.

Näitlejatest paistis eriti positiivselt silma jälle üks lavakas - Jekaterina Nikolajeva. Kuna ma teda varem laval näinud polnud, olin üllatunud, et tal polegi aktsenti. Taavi Eelmaa on nii karismaatiline, et suudab pealgalt miimikaga kogu saali kaasa elama panna. Ja Jüri Aarma üldse mitte temale omases rollis. Nuputasin mõnda aega, kas tal on parukas või oma juuksed. Need pidid ikka oma juuksed olema.

Miks botaanikaaed selliste külastajate hulga puhul ilusal suveõhtul kauem lahti ei võiks olla? Liis?! :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar