pühapäev, 29. detsember 2013

Voices International - kontsert St Jeani kirikus

Jõulukontserdihooaeg sai tänavu alguse detsembri keskel, kui otsustasime minna St Jeani kirikusse kuulama ühe amatöörkoori iga-aastast kontserti. See koor oli Voices International. Koor koosneb väidetavalt enam kui 20 riigist pärit lauljatest ja seda juhib esimesest hetkest saadik uskumatu karismaga silma paistev Thomas Raoult.

Kavalehelt võis tutvustusest lugeda, et nad võtavad oma ridadesse laulma kõik, kes soovi avaldavad. Varasem (kooris) laulmise kogemus pole oluline, küll aga tuleb valmis olla regulaarselt toimuvateks proovideks ja kodus hoolega harjutada ja õppida. Möönan, et kokkukõla on kooril väga ilus. Ja mõni solist, keda kontserdi jooksul kuulata sai, oli ka kindlasti kõike muud kui asjaarmastaja.

Kontserdi kava oli väga mitmekesine. Esimesed kaks laulu olid puhas gospel, ja jõudsin juba mõelda, et kui nii edasi läheb, pean kiiresti mõnda sobivat momenti kasutama, et valesse kohta sattumine olematuks muuta, teisisõnu, et lahkuda. Õnneks gospeliosa sellega piirdus. Järgnes tõeliselt rõõmus kontsert vanemate ja uuemate jõululaulude ja traditsionaalidega. Paar laulu olid tšěhhi keeles. Uskumatult ägeda etteaste tegid mehed ühte austraalia traditsionaali esitades. Maskid ja kostüümid andsid rõõmust pakatavale esitusele palju juurde, sest palju ei jäänud puudu, kui publik kirikus kaasa oleks laulma hakanud. Tundus, et laulu finaali korrati paar korda lisaks. Tervest kontserdist jäi hinge tunne, et need inimesed tegelevad tõepoolest asjaga, mis neile rõõmu valmistab. Paar korda aastas oma rõõmu (tasuta) kontserdiga jagada on lihtsalt väga armas. Muusika pärast on jõulud vaieldamatult ilusamaid aegu aastas.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar