laupäev, 30. jaanuar 2010

Daughtry ja Nickelbacki kontsert

Käisin kolmapäeva õhtul esimest korda Rockhalis kontserdil. Kohalejõudmine oli omamoodi põnev, sest targemad rääkisid, et autoga minna ei tasu. Teadagi, välja müüdud kontsert, ja suur saal mahutab vist u 6000 inimest, mistõttu pidi sealt pärast kontserti äratulemine olema üsna aeganõudev - eks ikka liiklusummikute pärast. Läksime rongiga. Ja see osutus väga mugavaks viisiks, sest meie kodule lähim rongipeatus asub u paari kilomeetri kaugusel ja kontserdipaiga rongipeatus on sealsamas kõrval. Pärast kontserti oli organiseeritud ka üks lisarong, nii et kõik said ilma pikemalt ootamata-külmetamata sooja rongi ja koju.

Kontserdist ka. Põhiesineja oli Nickelback - bänd, mida paljud peavad mõttetuks, sest paljud lood on kõlapildilt väga sarnased. Nickelback mõttetu kindlasti ei ole, sest juba see šõu, mida nad ühe reakontserdi ajal siseruumis teha suutsid, andis mitmes mõttes silmad ette möödunudsuvisele Madonna kontserdile. LED-ekraane jagus kümnetele ruutmeetritele ja rohkelt kasutati pürotehnikat. Korrakski ei tekkinud tunnet, et seista on väsitav vms. Pinge oli kogu aeg võimsalt õhus.

Tegelikult pani juba enne šõu algust õhtule punkti nn soojendusbänd, milleks oli Daughtry. Kahe head bändi ühel ja samal õhtul ühel ja samal kontserdil! Sellel õhtul ei olnud ühtegi kehva hetke. Kõik kokku moodustas täiusliku terviku.

4 kommentaari:

  1. Oi ma olen kade Daughtry pärast :)))
    Käisin ise nende kontserdil poolteist aastat tagasi ja pikisilmi loodan, et nad tagasi tuleks kiiremas korras. Kuigi pärast seda pisikest euroopa plaaditutvustamisturneed on nad terve kevade USA tuuril :(((

    Oskad Sa öelda, millise laulu nad selle (saasta) "Videviku" soundtrackile lubasid? Ma polegi kuulnud, et nad end sellega sidusid :(

    Jah, mulle meeldivad ka Nickelbacki mõned laulud, aga sellele kontserdile oleks küll hoopis Daughtry pärast läinud :)))

    VastaKustuta
  2. Sry, minu viga. Ma ei ole "Videvikku" tegelikult näinud (ega lugenud), ei ole plaanis ka. Üks kallis kolleeg, kes samal kontserdil käis, saatis järgmisel päeval lingi ühele Youtube'i videole, kus keegi oli osavalt kokku kleepinud "Videviku" klipi ja Daughtry "Crashed". Kui ma oma sissekannet kirjutasin, siis enam ei süvenenud, mis värk tegelikult on. Parandasin nüüd oma teksti.

    Arvan, et lähen Nickelbacki kontserdile iga kell uuesti, kui peaks võimalus tekkima. Ja Daughtri omale ka. :) Šõu oli tõepoolest äge. Tegi Madonna ponnistustele mängleva kergusega nii mõneski mõttes silmad ette. Seda u kümme korda väiksema publiku puhul.

    VastaKustuta
  3. :) Seda Madonna juttu ma päris ei usu... võibolla vaatasid Madonnat kusagilt kaugelt ja sellepärast ei saanud sellesse "sisse" :) Kuigi selles suhtes küll, et rock-kontserdid täidavad saali või staadioni ikka ägedamalt kui tantsumuusika omad, aga otse lava äärest vaadatuna oli Madonna show minu elu vingeim :)

    Daughtry-t käisin vaatamas ühes väikses klubis, kus nad olid inimestele nii lähedal ning kogu muusika käis kerest läbi - see oli ka vinge elamus, aga teistmoodi. Rohkem Chris-i uskumatult võimsa vokaali ja ilusate ning ägedate meloodiate pärast, mitte nii väga "show" mõttes. Sinu "suurkontsert" oli kindlasti hoopis midagi muud :) Tasandid ning lähtekohadki ju täiesti erinevad (ma olen Madonnat fänninud 26 aastat :) aga Daughtryt viimased 4)

    VastaKustuta
  4. See oli ikka eelkõige Nickelbacki kontsert. :) Daughtry kontsert oleks hea kindlasti "uskumatult võimsa vokaali ja ilusate ning ägedate meloodiate pärast", aga mind just üllatas, et Nickelback suutis teha sellise šõu, et lõpuks polnud oluline, kumb selle õhtu peaesineja oli. Proportsionaalses mõttes vaatasin olin Madonna ja Nickelbacki kontserdil umbes sama kaugel lavast. Ja ma ei tahagi võrrelda 70 000 inimesele vabas õhus antud kontserti kümme korda väiksemale rahvahulgale antud hallikontserdiga. Kuigi selles hallis on võimalik ilutulestikuga vabalt mängida.

    Ma ei ole ühegi nende kolme esineja fänn ja olen seetõttu üsna erapooletu. :) Muusikas hoidun üldse igasugustest hinnangutest. See ei ole minu ala. Daughtry ja Nickelback muutsid selle õhtu väga meeldejäävaks. Mulle väga-väga meeldis.

    VastaKustuta