neljapäev, 17. september 2009

Eesti kirjanduse laat laupäeval Kadriorus

Eduard Vilde Muuseumi esisel platsil toimub laupäeval, 19. septembril kell 11-17 suur eesti kirjanduse sügislaat. Lisaks raamatute ostule-müügile saab kuulata ettekandeid Rein Veidemannilt ja Tiina Laanemilt ning luulet ja laulu Tuuli Taulilt. Avatud on Laste Lugemispesa ja välikohvik. Üritus on kõigile tasuta.

Laadal müüakse uut ja kasutatud omakeelset kirjandust. Väga oodatud on need, kel raamaturiiulid kirjanduse all lookas. Kui miskit on ülearu, siis sel aastal on laada raames ka esmakordselt eesti kirjanduse kirbuturg. Selleks saab eelnevalt registreeruda telefonil 553 6195 või meili teel broneering@kirbuturg24.ee.

Eraldi programmiga on terve päev sisustatud ka lastele. Keskraamatukogu poolt luuakse Vilde verandale laste „Lugemispesa“, kus igal täistunnil saab põnevalt ja kirjanduslikult lustida.

Kuna Vilde Muuseumi teisel korrusel asub juba 15 aastat kunstigalerii, siis selle tähtpäeva auks on kunstisõpradele laadal välja pandud eraldi valik eesti kunstikirjandust. Eesti professionaalsest tekstiilikunstist kõnelevad ka Maasike Maasik ja Tiina Puhkan.

Üheks päeva põnevamaks osaks tõotab kindlasti kujuneda avalik mõttetalgu teemal “Kas Eesti vajab uusi kirjanike muuseume?“. Omapoolseid mõtteid tulevad avama mitmed kultuuriinimesed. Oodatud kuulama – kaasa mõtlema on kõik huvilised.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar