laupäev, 18. aprill 2009

Linnateatri "Karin ja Indrek" ETVs!

1. ja 8. mail saab ETVst vaadata Linnateatri lavastuse "Karin. Indrek. Tõde ja õigus. 4." salvestust. Näidatakse seda kahes osas, algusaeg on vastavalt kell 21.35 ja 21.40. Uudis selle kohta on ka siin. Vaieldamatult selle nädala parim uudis.

Olen näinud seda lavastust neli korda. Kolm korda Linnateatri Põrgulaval ja viimati Vargamäel 2008. aasta suve tippsündmuse, teatrimaratoni raames. Vargamäe teatrimaraton oli ööpäevapikkune Tammsaare "Tõe ja õiguse" läbivaatamine. Kolme lavastust neljast olin varem näinud, aga midagi täiesti kirjeldamatut oli olla seal Tammsaare-maadel paar päeva enne jaanipäeva. Mäletan, et ainsa katuse all mängitud etenduse, "Tõe ja õiguse 2. osa" ajal sadas väljas tihedat vihma, aga pärast seda mängis taevas täpselt sellist mängu, nagu ühe või teise etenduse ajal vaja oli. "Wabariigi" ajal olid vajaduse korral mustad pilved taevas, sadama siiski ei hakanud. "Karini ja Indreku" etendus algas kell 12 öösel. Ja kui see aovalguses lõppes, mõistsin, mida tähendab joosta maratoni. Olen kümneid kordi olnud suurte jooksumaratonide finišis ja näinud kümneid tuhandeid iseendaga võidujooksjaid, kes kas lihtsalt väsinult või krampides ja valudes, aga kindlasti õnnelike ja rahulolevatena finišijoone ületavad. Enne neljandat etendust oli tunne, nagu oleks veel vähem kui üks neljandik minna. Lõpp paistis. Olin istunud "Vargamäe kuningriigi" esietenduse publiku hulgas ja nüüd istusin ühe viimase etenduse publiku hulgas. Vahepeal oli paar aastat möödunud. Nende paarikümne tunni jooksul jõudsin mõelda väga paljust, jõudsin mõelda sellest, kui palju rikkamaks on eesti teater mind inimesena teinud. Hommikul olin väga väsinud, aga nii tohutult õnnelik, et ma olin selle kõik jälle läbi teinud.

Ja nüüd vaid paari nädala pärast on viimaste aastate parim teatrilavastus mu kodus. Ma ei teadnudki (või ei mäleta), et see salvestati pronksiööl.

4 kommentaari:

  1. Ah, nii tore on saada 'up-dated'!
    Ma ise telekat ei vaata ja seetõttu järge pidada ei suuda, aga selle märkisin küll üles :)
    Tundub, et kahe päeva õhtud on nüüd sisustatud.

    VastaKustuta
  2. 1. ja 8. mai :) Ehk ikka reedeti :) Linnateatri kodulehel oli apsakas. Ja kui lindistada, siis on oluline teada, et ühel päeval algab tükk juba 21:35...

    See on ka minu suurim lemmik viimasel 10 aastal teatris vähtud tükkidest!!!

    VastaKustuta
  3. Parandasin ära. Ma lugesin selle kohta jah Linnateatri uudisest (ja tegelikult isegi mõtlesin, et huvitav, miks teine osa neljapäeval on). Seda lavastust peab nägema! :)

    VastaKustuta
  4. Kas keegi siis salvestas ja salvestab ka järgmine kord?
    Hirmsasti igatseks seda asja dvd-le saada (või üldse mingile andmekandjale).
    Mitte, et piraatlust arendada, vaid et teinekordki vaadata.
    Ehk keegi oleks siis ka nii kena ja jagaks kuidagi?

    VastaKustuta