esmaspäev, 28. detsember 2009

Tallinna Poistekoori 2. jõulupüha kontsert

Meie pere jõulupühad päädisid tänavu ikka Tallinna Poistekoori kontserdiga Niguliste kirikus. Ja oi kui ilus oli sinna minna! Üle mitme aasta on ju jälle valged jõulud. Õigupoolest ma ei mäletagi enam, millal nii palju lund Eestis oli.

Parkisime auto Tõnismäele ja peaaegu jooksime Kaarli puiestee tuledesäras alleel. Vabaduse platsil olid sellel põhjala jõulude platsil äsja süüdatud tuled, Harju tänava liuväljal oli üsna palju uisutajaid. Ja Niguliste kiriku saal oli jälle välja müüdud.

Ebatraditsiooniliselt alustasid poisid tänavu laulmist ilma küünaldeta, küll aga oli avalaulu ("Püha öö") seade nii hästi tehtud, et maksimaalselt oli ära kasutatud kirikusaali kõla ja poiste erinevad häälevarjundid tulid toredasti välja. Peamise solistina esines Hongkongi päritolu kontratenor Ka Bo Chan. Umbes tunnipikkune kontsert möödus nagu unes. Jõuluhardus ja -sära on veel praegugi hinges. Armastan seda iga-aastast kontserti! Teist aastat on kooripoisid pärast kontserti trepil seisnud ja kõigile külalistele häid jõule ja pühi soovinud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar