pühapäev, 2. jaanuar 2011

Ootamatu meediakära ühe kontserdi ümber

Estonia kontserdisaali ukse ees oli punane vaip, fotograafid soovisid head uut aastat ja tervitasid publikut, fuajees pakuti konjakit, telekaamerad olid salvestusvalmis sätitud ja ajakirjanikud liikusid tasakesi ringi. Täpselt samuti nagu varasematel aastatel. Hea küll, võib-olla oli tunne natuke ülevam, sest Hennessy ja Eesti Kontsert korraldavat Hennessy uusaastakontserti juba viieteistkümnendat aastat. Aga kindlasti ei midagi erilist. Publiku hulgaski palju tuttavaid nägusid.

Teistmoodi oli see, et ma ei mäleta, et valgusele saalis oleks varasemal paaril aastal nii palju tähelepanu pööratud. Sinise, punase ja rohelise kombinatsioon mõjus väga suursuguselt. Ilus ja väga sobiv väikse juubelikontserdi puhul.

Kontserdi alapealkiri oli "Viinist Peterburi", ERSOt oli kutsutud dirigeerima üks paremaid Tšehhi dirigente Petr Altrichter ja solistina astus üles Annely Peebo. Õhtut juhtis Mikko Fritze. Mängiti Tšaikovski, Šostakovitši, Straussi ja Kálmáni muusikat - katkendeid "Pähklipurejast", "Nahkhiirest", "Viini verest", "Silvast". Õhk oli helgust täis. Ilus muusika, väga hea orkester, dirigent, solist, õhtujuht.

Lisaloona laulsid Annely Peebo ja Mikko Fritze Valgre "Muinaslugu muusikas", pühendades selle orkestri palvel Neeme Järvile. Selles, et õhtujuht laulab, ei ole ka midagi eriskummalist. Möödunud aastal laulis dirigent koos solistiga "Tuulevaikset ööd". Mind pani hoopis muigama, et ei saa ikka üle ega ümber Matverest (mäletatavasti laulsid Annely Peebo ja Marko Matvere "Muinaslugu muusikas" Eesti Eurovisioni finaalkontserdil). Eks ma muidugi lugesin ridade vahelt välja küll, miks see lugu nüüd Neeme Järvile pühendati, aga siiski oli natuke ootamatu, kui kodus arvutit avades selgus, et Hennessy kontsert ületas Postimehe uudisekünnise. Veel hiljem oli internet juba täis pildikogusid kontserdikülalistest. Nagu oleks olnud tegemist presidendi vastuvõtuga! Hämmastav! See oli ju iga-aastane kontsert iga-aastaste külastajatega ja iga-aastase teleülekandega.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar