reede, 26. veebruar 2010

Teatri aastaauhindade nominendid 2009. aasta loomingu eest

Teatriliidu kodulehel on avaldatud teatri aastaauhindade nominendid 2009. aasta loomingu eest. Võitjad selguvad nagu ikka teatripäeval, 27. märtsil.

Tänavuse valiku üle on mul hästi hea meel. Esiteks on väga paljud nimetatud ka minu arvates tunnustust väärt ja teiseks on nimetatute hulgas hästi palju lavastusi, mida ise olen näinud ja mida oskan seetõttu ka arvata-loota. Veel torkab silma, et sõelale on jäänud üsna väike hulk lavastusi. Ei lugenud küll praegu kokku, aga ehk vaid ainult kümmekond? Vähemalt mis puutub sõnateatrisse. Needki on enamik suurte teatrite repertuaarist. See ilming peegeldab selgesti, et palju väga eredalt säravaid lavastusi eelmisel kalendriaastal eesti teatris ei esietendunud.

Jätkuvalt on "tegija" NO-teater, vist igas kategoorias on kuidagi esindatud Linnateatri "Meie, kangelased!", mis on kahtlemata üks eelmise aasta monumentaalsemaid (see ei ole kindlasti õige sõna siin) lavastusi. Aga kõige rohkem meeldib mulle, et Draamateater on pildile tulnud, eelkõige noorema näitlejapõlvkonna tõttu.

Põnev ootusärevus hinges, jään seekord küll teatriauhindade jagamist ootama ja lootma, et pärjatud saavad parimad.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar