reede, 29. juuni 2012

Perefilm "Me ostsime loomaaia"

"Me ostsime loomaaia" (We Bought A Zoo) on armas ja südamlik perefilm. Pühapäeva pärastlõunal, kui akna taga vaheldus vihmasadu lihtsalt pilvise taevaga, oli selline nukker-südamlik lugu vaatamiseks väga sobilik. Ei mingeid eriefekte ega action'it, lihtsalt eluline lugu.

Filmi peategelane Benjamin Mee kaotab abikaasa ja peab saama üksi hakkama kahe väikese lapse kasvatamisega. Noorem on kõigest kuueaastane imearmas tüdrukuke ja vanem on teismeline poiss. Tüdruk asub kodus kohe perenaise rolli, nentides, et kodus on nii palju teha. Poiss elab ema kaotust raskesti üle ja teda vaevab tähelepanupuudus. Isa hakkab otsima endale ja lastele uut kodu ja leiab tütre heameeleks kogemata vana loomaaia. Muredest priid ei ole ka loomad ja loomaaia töötajad. Üldmulje jääb ikkagi, et kõik on lihtsalt ilusad ja head või et kõik on ilus ja hea.

Loomasõprade ja loomi armastavate laste jaoks väga väärt vaatamine. Minu jaoks just selline vihmase pärastlõuna film, et kena loo taustal vahepeal vihma sekka pisaratel põski mööda alla voolata lasta, kui väga kurb hetk on. Tegelikult on ju tore, kui on lootus ja kui mureliku poole kõrval on rõõmus pool selgesti äratuntav. Arvatavasti kaua sellist filmi detailideni ei mäleta, aga mõnikord ongi korraks saadud emotsioon palju tuntavam.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar