neljapäev, 21. juuli 2011

Lastefilm "Pulkson seob sõlme"

Norra lastefilmi "Pulkson seob sõlme" (Knerten gifter seg) üks peategelane on Väikevend. Teine on tema kõige parem sõber Pulkson, kes on tegelikult väike puuoks, mida (keda?) Väikevend endaga kõikjal kaasas kannab. Film põhinevat samanimelisel lasteraamatul ja ilmselgelt on juba kirjanik selle loo puhul ainest saanud Lindgreni juttudest. Mis räägib omakorda sellest, et ka "Pulkson seob sõlme" peab üks südamlik lugu olema.

"Pulkson seob sõlme" ongi äärmiselt südamlik lastefilm, mille tegevus toimub tükk aega tagasi ühes külas, kus elab igasuguseid inimesi. Väikevend unistab jalgrattast ja hakkab selle tarvis raha koguma. Kuni emaga juhtub õnnetus ja Väikevend otsustab koos ühe omavanuse tüdrukuga detektiive mängida, et süüdlane üles leida.

Film meenutab kangesti ka eesti lastefilme. Neid, millesse on pandud parasjagu külaromantikat ja mis panevad täiskasvanud vaatajaid nostalgitsema. Ei mingit vägivalda, kuigi ärevakstegevaid hetki on küllaga.

Ainus tõrvatilk läheb dubleerija arvele. Ma ei ole kunagi varem nii kehvasti dubleeritud filmi näinud. Osa hääli olid uskumatult ebaloomulikud.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar