pühapäev, 8. märts 2009

Teatritasku on hästi ära peidetud

Kogemata jäi eile õhtul ETV uudistest kõrva, et Raplamaa ajalehe Nädaline ajakirjanik Margus Mikomägi avas teatriteemalise internetilehe Teatritasku. Aadressi ekraanil ei näinud ega kuulnud ka sellest räägitavat, aga kuna nägin sellest uudislõigust poolkogemata vaid uue veebisaidi avalehekülge, mõtlesin, et nii kõva guugeldaja olen küll, et küll pärast otsin ise üles.

Külalised läksid ära ja avasin õhtul hilja veel läpakakaane. Mitte midagi! Vaid eri meediaväljaannetes avaldatud samasisulised uudised. ERRi enda uudises ei olnud lingist pooltki kirja pandud, Postimehe refereeritud uudisest leidsin lingi (jälle) poolkogemata pildiallkirja alt, aga hiljem selgus, et see on vale. Sest kui tippisin teatritasku.nadaline.ee IE aadressireale, oli vastuseks (jälle) ei midagi! Lehekülge justkui polekski olemas. Proovisin uuesti Google käest nõu küsida. Ei midagi peale juba leitud uudiste. Korraks kahtlustasin, et ehk on lehekülg alles nii värske, et otsingumootorid pole seda veel korralikult indekseerida jõudnud. Hommikul proovisin uuesti. (Jälle) sama seis. Siis proovisin Maci ja Firefoxi. Mac võlus lehe välja! Lähemal uurimisel panin aga tähele, et täiesti loogiliselt on see aadress hoopis teatritasku.nadaline.ee.

Kuna ma siiski leidsin augu, kuidas selle saidini jõuda, siis sain juba ka veidi sisuga tutvuda. Täitsa tore viis ühel ajakirjanikul oma artikleid ja intervjuusid niimoodi ühte kohta koguda. Veel ei ole hästi aru saanud, miks see artiklite kogumik nii eriline on, et üleriigilise uudisekünnise ületas? Üldse mitte halvas mõttes.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar