kolmapäev, 3. märts 2010

"Üheksa" - muusika(li)film

Mõtlesime, et läheks kinno ja vaataks midagi kerget ja mõnusat. Valisime filmi nimega "Nine" ("Üheksa"). Sest see tundus kõigile ootustele vastavat. Liiatigi kandideerib tervelt neljale Oscarile: parim naiskõrvalosa (Penelope Cruz), parim kunstnikutöö, parim kostüümikunstnikutöö, parim laul (Take it all).

Väga ausalt öeldes häiris mind selles filmis peaaegu kõik. Alates sellest, et mingil arusaamatul põhjusel tehakse Hollywoodis aeg-ajalt täiesti sisutuid filme, kuhu kogutakse mängima hulk nimekaid staare. Veider, et sellise tasemega staarid viitsivad sellistes olematu süžeega filmides üldse mängida. Igatahes siin olid nii Nicole Kidman, Penelope Cruz, Kate Hudson, Fergie kui ka Sophia Loren. Peaosas oli ehk filmirežissöör Continit kehastas Daniel Day-Lewis. Arvatavasti ei ole niisuguse näitlejakoosseisu puhul filmi eelarve väike. Mulle võivad need näitlejad kõik meeldida, aga kahju hakkas neist, sest sisu on tõesti olematu. Penelope Cruz on mõjuv ja tore näitlejanna, aga väga erilise osaga ta selles filmis küll hakkama ei saanud.

Kui lõputiitrid jooksma hakkasid, selgus, et "Nine" põhineb mh samanimelise Broadway muusikalil. Seega oli filmis rohkesti muusikat, laulu ja tantsu. Oli kah paar päris head lugu, aga esimesest loost alates häiris mind miski selles muusikalikkuses. Nii et ei suutnud nautida isegi seda tahku.

Milles aga seisneb eriline kunstniku- ja kostüümikunstnikutöö? Kas esimene seisneb selles, et filmis on rohkesti Rooma ja muid Itaalia vaateid? Ja teine selles, et ekraanil näeb rohkelt ilusasse pesusse riietatud tantsivaid ja laulvaid ilusaid näitlejannasid või et needsamad naised liikusid muidu ringi nagu tõelised kõrgseltskonda kuuluvad daamid?

Väga harva tekib mul kinos tunne, et tõuseks püsti ja läheks ära. Selle filmi ajal tekkis. Istusin ja igavlesin. Sõprade pärast ei tahtnud irduda ja ära minna. Muidugi on variant, et oli lihtsalt vale päev, vale tuju või mis kõik veel, aga vaevalt ...

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar