laupäev, 26. veebruar 2011

Austraalia Tantsuteater ...

... ehk mis teeb sinust "sinu". Pikima ajalooga kaasaegse tantsu teater Austraalias käis veebruari alguses Euroopa-ringreisi raames lavastusega"Be Your Self" ka siin. See oli erakordne! Tantsijaid oli lausa lust vaadata ja lavakujundus kindlasti üks ägedamaid, mida ma olen tantsulavastuste puhul kunagi näinud. Alguses üpris tagasihoidlik valges toonis lava, mille tagasein oli kaldus, muutus kümne tantsija teravate liigutuste ja ilmeka muusikalise kujunduse taustal aina elavamaks, kui valgus peale lasti.

Suurepäraste tantsunumbrite kõrval on "Be Your Selfis" suur osa ka sõnal. Kui suures saalis ja kajana mõjuv häält on võõrkeelsena pisut keeruline jälgida, aga õnneks on trupi kodulehel tekst inglise ja prantsuse keeles olemas. Mina lugesin seda pärast, sest ei suutnud nähtust kuidagi välja tulla. Otsisin Youtube'ist videoid ja tutvusin põhjalikumalt Austraalia Tantsuteatri tegemistega nende kodulehel.

Kui millegi kallal viriseda, siis lavastuse kallal. Olgugi et lavastus oli väga haarav, teema pigem raske ja süngevõitu, tundusid eri tantsud ikka kuidagi liiga pikad. Aga lõpp, kui nad sealt põrandast läbi hakkasid "voolama", oli ikka väga-väga võimas! Loodan, et tulevad mõne muu lavastusega ka veel Euroopasse.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar