neljapäev, 29. juuli 2010

Maagiline Pariis Artises

Artises näidatakse praegu seitsmest lühifilmist koosnevat filmiprogrammi koondpealkirjaga "Maagiline Pariis". See on ideaalselt mahedasse suveõhtusse sobiv filmipõimik! Pariisi õhk kandub justkui briisina üle kinosaali juba esimese filmi esimesest minutist.

Esimese filmi pealkiri ongi "See on õhus" (Comme un air). Tuju läheb reipa laulu ja viisijupi toel heaks ja näolihased hakkavad sundimatult naeratama. Nagu Pariisis.

Teine film on "Kirjavahetus" (Gratte-papier). Nii kihvti viisi sõnumite vahetamiseks pole mina küll ühestki raamatust lugenud või filmist varem nägema juhtunud.

"Rachel" - kindlasti parim stsenaarium neist seitsmest.

"Williamid" (Les Williams) on natuke liiga absurdne ja julm, aga ka traagiline. See meeldis mulle vist kõige vähem.

Väikeste ja suurte inimeste maailma vahelisest lõhest räägib "Väikemees Martin" (Le petit Martin). Küll see Martin oli armas poiss! Ja justkui kontrastina tema armsusele mõjus ema eriliselt tobedana. Tahtsin ka ära lennata.

"Esimesest pilgust" (Un regard) on sügavalt romantiline film. Armumisest esimesest silmapilgust, vastamata tunnetest, täpselt sama romantiline kui romantismi õitseajal. Tundub, et nii saab juhtuda ainult Pariisis, aga võib-olla ka mitte ...

Ja viimane film kannab pealkirja "Maagiline Pariis" (Magic Paris). See on teatavas mõttes paljude Pariisi-unistus: juhuslik kohtumine, mida tagantjärele mõeldes justkui polekski olnud, aga samas ei ole elu enam ka päris samasugune. Aga mulle tundus siiski, et see naine ei olnud ameeriklanna. Pigem oli ta pärit Briti saartelt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar