esmaspäev, 17. august 2009

Brüno

Olgu kohe alustuseks öeldud, et "Borat" on mul nägemata. Sestap ei saa ka hinnata, kumb on parem või halvem. Kas neid üldse saab võrrelda?

"Brüno" kohta olin siit-sealt lugenud ja jõudnud endas tekitada eelarvamuse, et see peab ikka mingi eriti hull asi olema, peaaegu nii hull, et ületab kõik mu taluvuspiirid. Kuni ühel päeval otsustasin, et võtan julguse kokku ja lähen vaatan kinos suurelt ekraanilt ära. Ei olnud hullu midagi. Ma talun ikka palju-palju rohkem, vähemalt kinoekraanil.

Lausa omamoodi armas oli Brüno aktsent ja saksa keelest tekkinud pidgin inglise keel.

Film pilab staarikultust ja kuulsusejanu. Niisamuti on kõik ostetav ja müüdav. Ja see ei ole ju tegelikult mingi pelk ameerika probleem, see on üleilmne. Võib-olla üks rahuldub kuldketiga, teine punase iPodiga, kolmas tasuta õllega. Kõige hullem on, et niisugust odavat populaarsust jagub enamasti väga lühikeseks ajaks. Oluline on vormis ja orbiidil püsida.

Pärast filmi vaatamist tekkis kokkuvõttes üsna vastik äratundmistunne: olin saanud ise ka jälle ühe skandaalse loo vaatamise ohvriks. Midagi uut selles ju ei olnud, aga ma ei suutnud ka eemale jääda - tuli ikka oma silmaga ära vaadata. Kokkuvõttes on tegemist hea, isegi väga hea filmiga. Soovitan. Ja karta ei tasu. :)

1 kommentaar:

  1. Kui meeldis katsu ikka Borat ka ära vaadata. Kui Bruno tegeleb staarikultuse üle naljaviskamisega siis Borat minuarust rohkem keskmise Ameeriklase tögamisega. Ühendavaks asjaoluks neil aga peamiselt see ,et mõlemad sellises võlts-dokumentaali vormis üles võetud ainult ,et Boratil õnnestub paremini vähem lavastatud välja näha.

    VastaKustuta